Web stranice Web domena


Prilikom mijenjanja hosting poslužitelja obavezna je procedura promjena imena i adrese domenskog poslužitelja internet stranica. Za .com domene proces traje do 72 sata, a za .hr domene odprilike jednako (nakon primitka dokumentacije u CARNetu).

Također se ispočetka otvaraju sve e-mail adrese, prenose se sve stranice i dokumenti povezani s njima (download dokumenti, foto galerije, baza ukoliko se radi o CMS sustavu).

U djelomično popunjene zahtjeve koje ćemo Vam dostaviti e-mailom potrebno je upisati ime domene, potpisati se i staviti žig na prostor "Potpis i pečat podnositelja zahtjeva ili opunomoćenika: ".

Više...

Koja adresa se pojavljuje u browseru kada upišete www.web-stranica.hr i kada upišete web-stranica.hr bez www (isprobajte na nazivu svoje stranice!)? Ostaje li ono što se upisali, ili se automatski promjeni na verziju sa www ili verziju bez www?

Ako je prvi slučaj - nije dobro, ako je drugi slučaj, ne morate dalje čitati - sve je u redu.

Više...

domena-pretragaOdabir besplatne ili komercijalne domene važan je prvi korak u planiranju budućih Web stranica. Naziv domene prilično utječe na poziciju Vaših stranica prilikom pretraživanja putem tražilica, te je ponekad opravdano zakupiti komercijalnu domenu ukoliko naziv poduzeća nije lako pamtljiv ili ne odgovara usluzi ili proizvodu koji nudite, te nije dovoljno poznat javnosti.

Besplatna .hr domena = Sva poduzeća i građani RH imaju pravo na besplatnu .hr domenu

Više...

registracija-domeneZa registraciju besplatnu .hr domenu potrebno je ispuniti Carnet dokumentaciju. Ustanova unutar Republike Hrvatske koja ima pravo organizacije, registracije i aktivacije .hr domena je HR DNS Služba CARNet-a (Croatian Academic and Research Network - Hrvatska akademska i istraživačka mreža). Registracija domena unutar vršne "hr" domene obavlja se u skladu s 'Pravilnikom o organizaciji vršne "hr" Internet domene i načelima upravljanja vršnom "hr" domenom. Vrijeme potrebno za registraciju i aktivaciju .hr domene traje u CARNetu do 10 dana.

Više...

Kupnja domena za internet stranicuOdabir domene jedan je od temeljnih koraka koje će kao rezultat imati aktivnu Internet stranicu. Ime za samu domenu korisnik sam predlaže, a poduzeća kao metuzalem se brine oko njene registracije, zakupa i aktivacije, te eventualnog prijenosa.
Korisnik ima na odabir zakup komercijalne domene ili aktivaciju besplatne .hr domene te komercijalne .com.hr domene. Članak sadrži opise komercijalnih i besplatne .hr domene, cijene, te savjete.

Besplatna .hr domena

Ukoliko želite registrirati besplatnu .hr domenu potrebno je ispuniti Carnet dokumentaciju. Ustanova unutar Republike Hrvatske koja ima pravo organizacije, registracije i aktivacije .hr domena je HR DNS Služba CARNet-a (Croatian Academic and Research Network - Hrvatska akademska i istraživačka mreža). Registracija domena unutar vršne "hr" domene obavlja se u skladu s 'Pravilnikom o organizaciji vršne "hr" Internet domene i načelima upravljanja vršnom "hr" domenom. Vrijeme potrebno za registraciju i aktivaciju .hr domene traje u CARNetu do 10 dana.

Provjerite ovdje da li je željena domena slobodna: CARNet stranica za provjeru dostupnosti domene

Više...

Marketing

Metuzalem ukratko

Metuzalem predstavlja kombinaciju iskustva, znatiželje, mudrosti i znanja. Metuzalem je poduzeće koje se bavi novim tehnologijama i vođenjem web projekata, financijama i marketingom. Vlasnica, Tajana Mrazović ima 15 godina iskustva u web projektima.

metuzalem-web-stranice +385 (0) 95 908 6945
Zagreb - Croatia
www.metuzalem.hr
www.metuzalem.com
blog.metuzalem.hr

Oglašavanje