Računovodstvo Financije

regos
U veljači 2010 predaje se RSm obrazac za siječanj 2010 te se javlja pitanje koji broj dodijeliti identifikatoru obrasca. Isto tako, uvođenjem OIBa, koji zamjenjuje stari matični broj, mijenjaju se i pozivi na broj za plaćanje doprinosa, poreza, prireza i ostale obaveze prema državi ali i prema kupcima i dobavljačima.

Ukratko, prilikom plaćanja obveznih doprinosa i poreza za isplatu plaća (dohotka od nesamostalnog rada) potrebno je koristiti model 68. Pri uplati zajedničkih prihoda proračuna te prihoda za financiranje drugih javnih potreba (računi vrste "17") na nalozima za plaćanje u polje "model" upisuje se brojčana oznaka "67", a u polje "poziv na broj odobrenja" kao podatak prvi upisuje se OIB.

Više...

oib obavezan broj

Osobni identifikacijski broj (OIB) je stalna identifikacijska oznaka svakog hrvatskog državljana i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Određuje ga i dodjeljuje Ministarstvo financija - Porezna uprava.

Više...

Marketing

Metuzalem ukratko

Metuzalem predstavlja kombinaciju iskustva, znatiželje, mudrosti i znanja. Metuzalem je poduzeće koje se bavi novim tehnologijama i vođenjem web projekata, financijama i marketingom. Vlasnica, Tajana Mrazović ima 15 godina iskustva u web projektima.

metuzalem-web-stranice +385 (0) 95 908 6945
Zagreb - Croatia
www.metuzalem.hr
www.metuzalem.com
blog.metuzalem.hr

Oglašavanje